Web Analytics Made Easy - Statcounter

اردشیر کشاورز گفت: کرمانشاهیان و مناطق عشایرنشین در گذشته تا به امروز با رسوم خاصی برای شهیدان کربلا عزاداری می کردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اردشیر کشاورز در گفتگو با خبرنگار    شبکه اطلاع رسانی مرصاد  اظهار داشت: بسیاری از مسایل مربوط به واقعه عاشورا تا قرن چهارم هجری قمری یعنی زمان حکومت آل بویه و دیلمیان که مذهب شیعی داشتند از جور حکام خلفای اموی، مروانی و عباسی مسکوت مانده بود اما از قرن ۴ هجری قمری در زمان حاکمیت آل بویه تاریخ نگاران با استفاده از آنچه به عنوان مواریث فرهنگی شهادت امام حسین(ع ) به جا مانده بود، نسبت به بازنگری قیام امام حسین(ع ) اقدام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این مورخ  و پژوهشگر کرمانشاهی افزود: بر اساس آنچه که به واسطه میراث مکتوب تاریخ خوانده ایم و در حال حاضر به آن عمل می‌شود هر زمان حاکمیت جور به حکومت می پرداخت سعی می کرد ماه محرم را از آن تلالوهای خاص و جلوه‌های الهی با غبار فراموشی از اذهان بزداید اما حضرت حق به مخلوق خلف خود به ویژه اولیا، اوصیا و انبیا عنایت دارد و قیام امام حسین(ع ) در تاریخ ماندگار ماند تا جایی که امروز و در گذشته هم می بینیم.

کشاورز بیان داشت: اگرچه امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا که مخلوق خداوند را به عذاب آورده ممکن است عزاداری ها به سبک گذشته صورت نگیرد که البته امیدواریم تنها امسال شاهد این ویروس باشیم.

در مناطق عشایر نشین سینه زنی رواج داشت

این مورخ کرمانشاهی تصریح کرد: در قرون گذشته شیعیان مراسم تاسوعا و عاشورا و ماه محرم و صفر را به شیوه های خاصی برگزار می کردند به ویژه در مناطق عشایرنشین بر اساس میراثی که از گذشتگان باقیمانده دسته‌های سینه‌زنی و کمتر زنجیرزن عزاداری می کردند.

کشاورز با بیان اینکه در منطقه کرمانشاه برای عزاداری ایام محرم کتل می ساختند، گفت: بر اساس سنت به جا مانده کتل از گیسوان بریده شده زنانی که در فقدان جوانان خود مویشان را می بریدند و با الیاف رنگارنگ آن را می سرشتند و بر روی البسه افراد جوان فوت شده قرار می‌دادند، ساخته می شود به نماد ذوالجناح یعنی اسب به صورت کتل آراسته می کردند و دسته ها به همراه طبل، دهل، ساز و سنج حرکت می کردند.

اقامه نماز ظهر در مصلی شهر

وی عنوان کرد: در کرمانشاه دسته های سینه زنی در تکایا، حسینیه‌ها و مساجد تجمع می‌کردند و در روز عاشورا به صورتی حرکت می کردند که برای اقامه نماز ظهر در مصلی شهر حضور می یابند.

این جامعه شناس کرمانشاهی خاطرنشان کرد: در نزدیکی مصلی یا آرامستان با هم خیز برمی‌داشتند و حالت دویدن نوحه" آتش زدن در خیمه ها فریاد یا محمدا" را سر می‌دادند و و شور و جذبه خاصی از این نوحه های حزن انگیز که در مراسم شهادت امام حسین (ع) به وسیله نوحه سرایان سروده می شد، سر می‌دادند.

نمادهای عاشورایی درخیابان های کرمانشاه

وی افزود: عزاداران در خیابان اشک تلخ(برزه دماغ)، محله سابق آبشوران، بستر خشک نهر مهدی خانی، حسینیه معاون الرعایا و تکیه معاون الملک جمع می‌شدند و به سبک واقعه جانگداز روز عاشورا نمادهایی می ساختند.

کشاورز خاطرنشان کرد: جهانگردانی که در ایران با این حرکات مهیج و اعجاب آفرین مواجه می‌شدند تعبیرهای ناصحیح دیگری برداشت می کردند و شاخه ها و برگ هایی که با حقیقت فرسنگ ها راه فاصله داشت و از این حرکت های نمایشی حزن انگیز نوحه سرایی پرده‌هایی می‌ بافتند که با واقعیت بسیار فاصله داشت.

وی بیان داشت: تا امروز قیام امام حسین(ع ) بر همان طریق که مولایمان برای دین خود قیام کرد پابرجا و جاری است و امیدواریم در تداوم زمان بهتر و بیشتر بدون پیرایش و آرایش ساختگی و مصنوعی آنچه که از باطن انسانهای علاقه مند و دوستدار امام حسین(ع ) درمی آید صورت گیرد.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: امام حسین ع سینه زنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۰۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز کوچ عشایر به مناطق ییلاقی کهگیلویه و بویراحمد

مدیر کل امور عشایر استان گفت: بازگشایی جاد‌ه های عشایری ، آبرسانی سیار ، تامین امنیت مسیر کوچ از جمله اقدامات امور عشایر استان در سال جدید برای کوچ عشایر می‌باشد.   آذرفر افزود: کهگیلویه و بویراحمد در مسیر کوچ عشایر استان‌های فارس، خوزستان، اصفهان و چهارمحال و بختیاری واقع شده است.   از جمعیت ۷۰۰ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد ، ۷۲ هزار نفر عشایر هستند. باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

دیگر خبرها

  • اعلام برنامه میثم مطیعی به مناسبت شهادت امام صادق(ع)
  • سرگذشت فارسی‌زبانان آسیای میانه /نگاهی به کتاب «تاریخ تاجیکان ورارود»
  • جامعه عشایری سومین جامعه استان کرمانشاه
  • مناطق حاشیه‌نشین️، بزرگترین مشکل شهر ارومیه است
  • مشارکت ارتش در اجرای طرح مردم یاری در مناطق مرزی و محروم کرمانشاه
  • حرکت کاروان عزاداری شهادت امام صادق (ع) از میدان المپیک تا دانشگاه علامه طباطبایی 
  • دسته‌روی هیأت‌های مذهبی در خراسان‌ شمالی برگزار می‌شود
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • ضعف ادارات کرمانشاه در پرداخت سهم اعتباری عشایر
  • آغاز کوچ عشایر به مناطق ییلاقی کهگیلویه و بویراحمد