Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-01@15:24:00 GMT

فضلیت‌های فراموش شده را در این شماره خیمه بخوانید

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۴۶۱۸۶

فضلیت‌های فراموش شده را در این شماره خیمه بخوانید

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ دو ماهنامه خیمه در تازه‌ترین شماره خود که سال هفدهم انتشارش را تجربه می‌کند، اکنون به شماره ۱۳۳ رسیده و عناوینی مانند موانع نواندیشی دینی از نگاه محمدکاظم شاکر، یادداشت علی اشرف فتحی با عنوان عاشورا آن سوی تحلیل‌ها، گفتگو با رحیم نوبهار و تحلیلی از حرکت سیدالشهدا(ع)، تحلیل حجت الاسلام خسروپناه از واقعه عاشورا، نگاهی به وجوه مختلف واقعه عاشورا در گفتگو با حجت‌الاسلام مهریزی، چند بحث تاریخی درباره عاشورا با حجت‌الاسلام یوسفی غروی و نهضت عاشورا از منظر اهل سنت در گفتگو با پژوهشگر اهل سنت را به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نشریه که به صاحب امتیازی و مدیرمسئولی محمدرضا زائری و سردبیری عطاءالله اسماعیلی منتشر می‌شود، در سرمقاله آن با عنوان «ملاقات بعد از ۱۳۷۹ سال» می‌خوانیم: رویکرد دین معلم محور است و در میان عناصر گوناگون نظام تعلیم و تربیت بیش از همه به جایگاه معلم توجه دارد. از سویی اصل و اساس دین بر تعلیم و تربیت استوار است و هدف بعثت پیامبران همین آموزش و پرورش بوده است و از سویی دیگر پیام دین و دعوت الهی با تعلیم و تربیت به نسل‌های آینده می‌رسد. پس موضوع آموزش و پرورش در یک نظام و جامعه دینی به طور طبیعی باید بسیار مهم‌تر و جدی‌تر از سایر جوامع باشد.

محمدکاظم شاکر نقد‌هایی به فضای اندیشه در کشور داشته و در بخشی از گفت‌وگوی خود می‌گوید: نقد لزوماً به معنی رد کردن کل یک انگاره نیست، بلکه به این معنا است که ما مبانی و پیشینه یک نظریه را بسنجیم و بررسی کنیم. افراد حق دارند نظر بدهند و دیگران نیز حق دارند، نقد کنند.

چهره ماه این شماره از خیمه به کریستین بونو اختصاص دارد. در بخشی از مقاله مهدی دلیر با عنوان «دلباخته معارف شیعی» درباره وی آمده است: بونو که با ایران انس و الفتی گرفته بود، در محافلی علمی و دینی حاضر می‌شد و درباره افکار غربی و تأثیر اسلام بر جهان غرب سخن می‌گفت. مسلمانان را توصیه می‌کرد که با ابزار‌های جهان جدید آشنا شوند و افکار و تعلیم دینی خود را به گوش جهانیان برسانند. گفته بود که ما باید بتوانیم حجابی که بر چهره اسلام در رسانه‌های غربی کشیده شده است را بزداییم و سیمای ناب آن را عرضه کنیم. وی معتقد بود که جمع میان عقلانیت و معنویت کلید حل مشکلات در جهان اسلام است. به باور او صرف بحث‌های سیاسی و اقتصادی نمی‌تواند معرف حقیقی اسلام باشد.

به یادماندنی‌ترین نوحه‌های چهل سال اخیر در صفحه گزارش ماه با عنوان «از ممد نبودی تا کنار قدم‌های جابر» منتشر شده است. بعد از انقلاب اسلامی هیئت‌های مذهبی دست کم در ایران توانستند با فراغ بال و تقریباً بدون هیچگونه محدودیت از طرف حکومت، اقامه عزا کنند و همین مسئله باعث شده که نوحه‌های زیادی تولید و در فرهنگ عامه باقی بماند. مصطفی آرانی، نگارنده این گزارش با نظرسنجی از افراد اهل هیئت و نوحه، تلاش کرده ۵۰ نوحه و مرثیه مشهور و همه‌گیر این سال‌ها را مرور کند که ممکن است بتوان نوحه‌های دیگری را به این فهرست اضافه کرد.

در یادداشتی با عنوان «نزاع بر سر شمس و مولانا» که به قلم سیدهادی طباطبایی نوشته شده، به دیدگاه امام خمینی (ره) درباره این مسئله پرداخته و می‌نویسند: امام خمینی(ره) معتقد بود که قول عرفا باطل نیست، اما ما نمی‌توانیم قول ایشان را هضم کنیم، زیرا فهم قول آن‌ها ذوق عرفانی لازم دارد، چنان که کثیری از ناس شعر مثنوی را جبر می‌دانند حال آنکه مولوی مخالف جبر است و علت آن این است که آقایان معنای جبر را نمی‌دانند. امام خمینی(ره) سپس گفته بود که برای تفسیر سخنان مولوی، باید فردی که با دیدگاه مولوی قریب الافق است به تفسیر بپردازد.

در پرونده ویژه، موضوع عاشوراشناسی به بحث گذاشته شده و با کارشناسان دینی متعددی گفت‌وگو شده است. حجت‌الاسلام جوادی آملی درباره جلوه امام حسین(ع) در کربلا می‌گوید: ما در تحلیل واقعه عاشورا در سطح اول که سطح حقیقی و شأن اولی و ذاتی امام هست، حرف نمی‌زنیم، در سطح دوم از مکتب سیاسی اسلام حرف می‌زنیم که در آن امام حسین(ع)، امام و حجتی الهی در قامت یک مصلح و آمر به معروف و ناهی از منکر است نه در قامت یک امام که امر کند. حضرت امام حسین(ع) از مدینه تا مکه و از مکه تا روز عاشورا و حتی شب عاشورا هم امر نکردند و صرفاً دعوت کردند، اگر امر به جهاد می‌کردند، همه باید می‌آمدند.

در بخش دیگری از این نشریه عباس سلیمی نقد‌های صریحی به جامعه قرآنی و به ویژه قاریان داشته و می‌گوید: هر پیامبری که مردم را دعوت کرده است به مردم گفته است: لَا أَسْأَلُکُمْ عَلَیْهِ مَالًا ۖ إِنْ أَجْرِیَ إِلَّا عَلَى اللَّهِ، آیا این پیامی برای ما ندارد و الگوی ما نیست؟ چقدر باید بگوییم که منبر را نفروشید، قرائت قرآن را نفروشید، مداحی اهل بیت(ع) را نفروشید، بله اگر مردم هدیه می‌دهند بگیرید نوش جانتان، اما گاهی می‌شنویم که برای فلان برنامه ۱۰ میلیون و ۱۵ میلیون، مسکن، زانتیا، سانتافه طلب می‌کنید. این‌ها توجیهی ندارد. آیا می‌توان گفت، چون من را بیمه نمی‌کنند من این‌ها را می‌گیرم؟ مگر کارگر زحمت‌کش برای یک روز کار خود دو میلیون طلب می‌کند که بعضی چنین رقمی را برای چند دقیقه طلب می‌کنند؟ این رفتار قابل قبول نیست. باید برای مطالبات به حق جامعه قرآنی که مطالبات مسلم بقیه اقشار مردم هم هست، فکر دیگری کرد.

گفت‌وگو با نویسنده کتاب «ازدحام بوسه»، یادداشت اصغر شیرمحمدی با عنوان «تقلید بی‌جا؛ آفت تعزیه‌خوانی»، یادداشت سعید طاووسی با عنوان «هنگام درنگ»، سیره تبلیغی روحانیت اصیل در گفتاری از آیت الله علوی بروجردی با عنوان «فضیلت‌های فراموش شده عناوین خواندنی دیگری از دوماهنامه خیمه است.

یادآور می‌شود؛ صد و سی و سومین شماره دوماهنامه خیمه با بهای ۲۰ هزار تومان منتشر شده و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است. 

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خیمه ماهنامه محمدرضا زائری عاشوراشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۶۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادواره‌های شهدا، دشمن‌ستیزی را در دلها زنده نگه می‌دارد

ایسنا/یزد رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور گفت: اگر زنده نگه داشتن یاد شهدا نبود امروز جوانان کشورمان برای دفاع از اسلام و کشورشان حتی فراتر از مرزهای ایران زمین این چنین با انگیزه نبودند.

«هادی قاسمی» شامگاه سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه در مراسم یادواره شهید خوشنام که به مناسبت چهارمین سالگرد تدفین شهید گمنام در دانشگاه علم و هنر وابسته به جهاددانشگاهی یزد برگزار شد، به خاطراتی از سفرش به سوریه در سال ۱۳۹۵ به اتفاق جمعی از مدیران رسانه اشاره و اظهار کرد: هرچند در برخی کشورها در رابطه با جنگ تلاش دارند که جهت‌گیری تبلیغی را به سمت فراموش کردن ناگواری‌ها و تلخی‌های آن داشته باشند ولی در کشور ما به رغم گذشت سالها از دوران دفاع مقدس، همچنان تلاش داریم که آن را در اذهان مردم یادآوری کنیم.

وی با اشاره به برگزاری فستیوال‌ها و جشنواره‌های مختلف با موضوع دفاع مقدس، بزرگداشت‌ها و یادواره‌های شهدا، برگزاری اردوهای راهیان نور و سرکشی‌های مداوم از خانواده شهدا در کشورمان، بیان کرد: نتیجه فرهنگی و بازخورد این اتفاقات این شده که ۳۰ سال بعد از جنگ کشورمان، جنگ دیگری هزار کیلومتر آن‌طرف‌تر از مرزهای کشورمان با جهت گیری به سمت ما اتفاق افتاد و هزاران نفر از جوانان کشورمان برای حضور در آن و مقابله با دشمن اسلام اعلام آمادگی کردند.

قاسمی عنوان کرد: امروز هم اگر دوباره جنگ برای کشورمان یا برای جبهه اسلام اتفاق بیافتد، جوانانمان برخلاف ادعای واهی برخی خودفروختگان، بار دیگر برای صیانت و دفاع، حماسی مبارزه خواهند کرد.

وی گفت: رژیم صهوینیستی نیز انتظار داشت با توسل به استراتژی فراموشی بعد از چند نسل، امروز غزه را به تصرف خود درآورد ولی مردم غزه، نفر به نفر و با تبلیغات مادرانه جور رژیم جعلی و غاصب را به فرزندانشان طی این سالها گوشزد کرده‌اند به طوری که اکنون نیز در میان ویرانه‌های شهر و کشورشان فریاد دفاع از خاکشان را سر می‌دهند.

رئیس سازمان بسیج دانشجویی در پایان خاطرنشان کرد: هدف از اقدامات دستگاه‎های فرهنگی و بر و بچه‌های بسیج برای برگزاری این قبیل رویدادها و یادواره‌های شهدا این است که هرگز ظلم دشمن را فراموش نکنیم و در برابر تبلیغات دستگاه ظالمانه، زینب‌وار بایستیم و باور داشته باشیم که قدرت ۷۲ تن از سپاه چند هزار نفری دشمن بیشتر است.

آیت الله «سید محمد کاظم مدرسی» امام جمعه بخش مرکزی یزد نیز در این مراسم بزرگداشت ضمن تسلیت ایام شهادت امام جعفر صادق(ع)، به روایتی که انسانها را به زندگی همانند زندگی زنبور عسل توصیه می‎کند، اشاره و تصریح کرد: خداوند در قرآن کریم، زندگی دو حیوان را مقابل یکدیگر قرار داده به طوری که انسان از زندگی عنکبوتی، نهی کرده و به زندگی مانند زنبور عسل توصیه کرده است.

وی نقش استعمار در زندگی بشری را همانند زندگی عنکبوت خواند و گفت: استعمار ملتها را اسیر خود کرده و همانند عنکبوت شیره جان آنها را می‌مکد ولی زندگی زنبور عسل، یک زندگی اجتماعی و تولید محور به عنوان یک اصل است و از طرفی تولید زنبور عسل نیز تولیدی فاسدناپذیر است.

آیت الله مدرسی به نقل از روایتی دیگر، یکی از موجوداتی که برای خاموش کردن آتش نمرود برای سوزاندن حضرت ابراهیم(ع) تلاش کرد را زنبور عسل به حد توانش خواند و گفت: انسانها نیز باید به اندازه توان خود در راه خداوند گام بردارند تا خداوند نیز آنها را یاری کند.

وی تاکید کرد: در واقع اسلام، مرد میدان می‌خواهد نه تماشاچی؛ چرا که همین تماشاچیان بودند که علی(ع) را خانه نشین کردند و به حسن(ع) زهر نوشاندند و سر فرزندان زهرا(س) را بر سر نیزه کردند.

امام جمعه بخش مرکزی یزد در این باره به بیانات امام راحل(ره) در ایام پایانی تبعیدشان در پاریس نیز اشاره و عنوان کرد: امام(ره) تاکید داشتند که مردم وظیفه دارند با تمام توان از حکومت خود دفاع کند و قطعاً اگر چنین نبود ۳۰۰ هزار شهید در کشورمان برای اسلام و این نظام جان خود را فدا نمی‌کردند.

وی با بیان این که بر همین اساس نیز همگان در مقابل حجاب و عفاف، در مقابل ترک فعل‌ها و در برابر اختلاس و این جامعه مسئول هستیم، گفت: باید آموزه‌های دینی‌مان را از شهدا فرا گیریم.

آیت الله مدرسی در پایان نیز اظهار کرد: شهدای بزرگمان به تعبیر سردار شهید سلیمانی تا شهید نشدند و زندگی شهادت‌گونه برای خود انتخاب نکردند، به فیض شهادت نائل نیامدند که ما نیز باید از آنها الگوبرداری کنیم.

اجرای سرود توسط گروه «فجر جاوید» و مداحی «مجتبی رمضانی» و برپایی نمایشگاه فرهنگی از دیگر برنامه‌های این یادواره بزرگداشت مقام شامخ شهید بود که با حضور پرشور اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های استان برگزار شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امام (ره) به ایران و ایرانی و اسلام هویت داد
  • شهدای کربلای ۵ و عاشورا مهمان مسجد مقدس جمکران
  • فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر با ترجمه سید مهدی شجاعی به چاپ ششم رسید
  • ۱۲ طلبه و ۴ مداح که اعضاء بدن‌شان اهداء شد/ انتشار شماره جدید «خیمه»
  • یادواره‌های شهدا، دشمن‌ستیزی را در دلها زنده نگه می‌دارد
  • افشای کینه شاه از قم
  • رسانه های غربی می خواهند پیروان اهل‌بیت را خشونت‌طلب معرفی کنند
  • نگاه به ماجرای غزه از منظر «ما رأیت إلا جمیلا»
  • اگر مطهری و مبارزه او با تحجر ادامه داشت...
  • مطهری امام