Web Analytics Made Easy - Statcounter

مداح دوران دفاع مقدس گفت: تمسک به امام حسین(ع) و عزاداری برای اهل بیت(ع) در جبهه تنها به یک شب، یک ماه و دوماه خلاصه نمی شد. بلکه رزمندگان از هر وقت آزاد برای متوسل شدن به ائمه(ع) و به ویژه امام حسین(ع) استفاده می کردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ندای تفرش، فرهنگ عاشورا تاثیر به سزایی در ایجاد و تداوم انقلاب اسلامی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین فرهنگ عاشورا سبب پیروزی رزمندگان در دفاع مقدس شد. فهم این مطلب و عمق تاثیر فرهنگ عاشورا در دفاع مقدس را می توان از جلوه‌ ها و یادگارهای دفاع مقدس یعنی وصیتنامه‌ ها، نوشته‌ ها و خاطرات شهدا همچنین تابلوهای جبهه و جنگ، اسامی اماکن، مقرها، سنگرها، مناطق عملیاتی و محورها، لشکرها گردان‌ ها، گروهان‌ ها و علی الخصوص عملیات‌ ها و رمز عملیات‌ ها و شعرها و شعارهای جنگ را مطالعه و بررسی کرد. از سویی دیگر الگو گیری از فرهنگ عاشورا سبب صبر برای بازماندگان شهدا شده است.

زیستن و تنفس در فضایی همانند عاشورا، روضه‌ خوانی، زیارت عاشورا و تکرار هر روز این یادها و زیارت‌ ها تصویر کربلا را مقابل چشم و ذهن و احساس رزمندگان قرار می داد.

در این میان صدای دلنشین مداحان اهل بیت(ع) بسیار شورانگیز و عامل ایجاد فضای حماسی همراه با معنویت فرهنگ عاشورایی برای رزمندگان بود و در عزم راسخ آنها تأثیر فراوانی داشت.

محمد محمودیان یکی از جانبازان تفرشی جنگ تحمیلی است که در عملیاتهایی از دفاع مقدس و در گردان زرهی لشکر ۱۷ علی ابن ابی طالب و لشکر ۷۱ روح الله شرکت و مداحی کرده است.

عزاداری رزمندگان سنتی و با شور و شعور بود

وی در گفتگو با ندای تفرش از حال و هوای محرم در دفاع مقدس گفت: حال و هوای جبهه ها در ایام دفاع مقدس با حال و هوای شهرها متفاوت بود. رزمندگان با این مسئله «کل ارض کربلا و کل یوم عاشورا» عجین شده بودند. عزاداری رزمندگان سنتی و با شور و شعور بود.

محمودیان اظهار کرد: تمسک به امام حسین(ع) و عزاداری برای اهل بیت(ع) در جبهه تنها به یک شب، یک ماه و دوماه خلاصه نمی شد. بلکه همیشه رزمندگان از هر وقت آزاد برای متوسل شدن به ائمه(ع) و به ویژه امام حسین(ع) استفاده می کردند.

وی افزود: عزاداری با اشعار حماسی مداحان و استفاده از فرهنگ عاشورا، به رزمندگان شوق بیشتری برای جنگیدن و مقاومت در برابر دشمن می داد.

این مداح و رزمنده جنگ تحمیلی به خاطرات خود در ایام تاسوعا و عاشورا در جبهه اشاره و بیان کرد: در روز تاسوعا و عاشورا رزمندگان حال و هوای عجیبی داشتند. معمولا بر سر خود گِل می مالیدند؛ با پای برهنه به صورت دسته عزاداری و با سردادن نوحه های دو دمه به سمت حسینیه لشکر می رفتند.

محمودیان ادامه داد: شب تاسوعا محرم سال ۶۷ و قبل از عملیات مرصاد بود که به همراه چند تن از رزمندگان تفرشی آشنا با هنر تعزیه، برای رزمندگان تعزیه حضرت ابوالفضل(ع) اجرا کردیم. وسایل اجرای این تعزیه را از روزهای قبل با وسایل موجود در جبهه تدارک دیدیم. اجرای این تعزیه بسیار مورد استقبال رزمندگان قرار گرفت. هنوز هم رزمندگانی که در این عملیات همراه من بودند این تعزیه را به خوبی به یاد دارند.

وی اضافه کرد: شب ۱۱ محرم، به همراه سایر رزمندگان شام غریبانی در مقر اویس قرنی کرمانشاه گرفتیم که شور عجیبی را برپا کرد و رزمندگان را برای عملیات مرصاد آماده تر کرد.

این جانباز جنگ تحمیلی با اشاره به نذریهای روزهای تاسوعا و عاشورا در جبهه، خاطر نشان کرد: سال ۶۲ در مقر پل ذهاب به همراه ۶۰ نفر از رزمندگان تفرشی و با همکاری دو گردان مبلغی را جمع آوری کردیم و توانستیم با آن چند گوسفند و نخود خریداری کرده و در روز عاشورا برای همه رزمندگان آبگوشت نذری آماده کردیم.

در ادامه چند مداحی محمد محودیان را بشنوید. متن این مداحی ها از دوران جنگ تحمیلی و فایل آن به تازگی با صدای محمودیان ضبط شده است.

مداحی ۱

مداحی ۲

مداحی ۳

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۸۳۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس/ استقبال از پیکر شهید دفاع مقدس در شیراز

پیکر مطهر شهید تازه تفحص شده دفاع مقدس "سید علاءالدین اسدپور" امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در فرودگاه شهید آیت الله دستغیب شیراز مورد استقبال خانواده شهدا و مردم قرار گرفت.

دیگر خبرها

  • شهدای کربلای ۵ و عاشورا مهمان مسجد مقدس جمکران
  • عکس/ استقبال از پیکر شهید دفاع مقدس در شیراز
  • حضور ۳ هزار نفری کارگران سوادکوه در جبهه‌های دفاع مقدس
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • یادواره‌های شهدا، دشمن‌ستیزی را در دلها زنده نگه می‌دارد
  • مراسم سوگواری امام صادق در باغ موزه دفاع مقدس برگزارمی شود
  • بیت المقدس عملیاتی منجر به آزادسازی پاره تن ایران+فیلم
  • برگزاری آیین سوگواری شهادت امام صادق‌(ع) در باغ موزه انقلاب
  • نقش سنگرسازان بی سنگر در تاریخ انقلاب ماندگار است
  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی